Er du ved og træffe en rigtig beslutning?

"Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, skal han bede om at få den af Gud, som giver alle rundhåndet og uden bebrejdelser, og så vil han få den." Jak.1,5

Hvis du befinder dig i sådan en situation, kan du måske finde hjælp i et par forslag her:

1. Bed ikke Gud om og velsigne dine planer, men bed ham vise dig sine - de er allerede velsignede! Og husk på, at Gud aldrig vil bede dig gøre noget, som ikke er i overensstemmelse med det, han allerede har sagt dig i sit ord. (se Es.8,20)

2. Vær sikker på, at dit ærinde er at ære Gud. Det kan man altid være sikker på, for den værste stolthed er den, der forklæder sig med falsk ydmyghed. Den menneskelig krop er forbløffende - bare klap en mand på ryggen, så begynder hans hoved og svulme. (se Jak.4.6)

3. Brug din hjerne. Guds vejledning overgår menneskelig forstand, men den udelukker den ikke. Når Gud frelser dig, fjerner han ikke dit sind, han fornyer det. Så bed og sæt så hjernen til at arbejde. (se Rom.12,2)

4. Det er ikke godt og negligere tidspunktets betydning. Hvis det ikke passer med Guds tidsplan, så vent! Når tiden er inde, vil planen være tydelig, de mennesker, du har brug for, vil vise sig, og der vil blive sørget for de nødvendige midler. (se Præd.3,1) Det har Gud jo lovet - så stol nu på ham!

5. Søg pålidelig rådgivning. Pas på dem, der behandler dig nedladende af egoistiske grunde. Lyt til dem, der sætter pris på det samme som du gør og som har været der, hvor du gerne vil hen. (se Ordsp.27,17)

6. Tag altid hensyn til kendsgerningerne, men lad dem ikke begrænse Gud. Når du ikke kan komme videre med din indsigt, fører troen dig igennem, for den forbinder dig med Guds kraft. Hør igen: "Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, skal han bede om at få den af Gud, som giver alle rundhåndet og uden bebrejdelser, og så vil han få den." Jak.1,5

Amen!